Categories: Archiv

by Stanislav

Share

Categories: Archiv

by Stanislav

Sdílejte

Letos už po šestnácté si s námi mohli přijít zaplesat všichni, kdo si rádi zatancují hlavně polku a valčík, ale i ostatní klasické tance. Staročeský bál, pořádaný Soběslavskou chasou mladou, se konal v pátek 2.2.2007 v Kulturním domě Národ v Soběslavi.

Bál zahájili chasníci slavnostním uvítáním s přípitkem. Každou hodinu odtroubil ponocný, čímž připomněl, jak to na jihočeský vsi chodilo za starých časů. Celý večer na dobrou notu hrála kapela Třeboňská dvanáctka pod taktovkou kapelníka p. Stellnera. Nutno říct, že sál byl po většinu večera plný tančících párů, na kterých bylo vidět, že se opravdu umí bavit.

Zábavu zpestřilo předtančení Soběslavské chasy mladé, která v krojích ukázala Dožínkové tance a písně. Každý, kdo přišel si mohl koupit lístek do tomboly a opravdu každý vyhrál. Za krásné ceny děkujeme našim stálým i novým sponzorům.

Třešničkou na dortu bylo půlnoční překvapení Chasy, která ukázala, že umí i něco jiného „…ze soudku umění…“, a tím bylo tanečně-divadelní představení na motivy z Limonádového Joe. Poté byla vyhlášena hlavní tombola. A zábava v plném proudu pokračovala až do konce, kdy jsme si spolu s muzikanty všichni zazpívali už tradiční píseň Na rozloučení.

Děkujeme všem tanečníkům, že nás i tentokrát přišli podpořit a strávit s námi příjemný večer. Věříme, že se jim i tento Staročeský bál líbil tak, jako nám a že se uvidíme i napřesrok. V neposlední řadě děkujeme všem, kteří nám pomohli bál uskutečnit a tím, udržet dlouhou tradici tohoto nevšedního plesu.

Related Posts